Bemutatkozom

Hogy ki vagyok én?
Nap mint nap felteszem magamnak ezt a kérdést, és mindig újabb és újabb válaszokat kapok egyre több megvilágításban, szögből és színben látva mindazt a sokaságot, amit most Maronics Nóra név alatt foglalt össze az élet.
Az alábbiakban néhány színt és látószöget mutatok meg ebből a kavalkádból, amik igazán kedvesek és fontosak számomra.
  • ANYASÁG. 2011 októberében született Vincemarci fiunk. A várandósság, a szülés, és az azóta eltelt időszak életem nagy tanítása és kalandja. Most ez a legfontosabb szín a szivárványomban, de közben próbálom megőrizni és élni a többi színt is. Talán ez a legnagyobb kihívása a mostani időszaknak.
  • 2004-ben találkoztam a TAI  CHIval, ami egy nagy kinyílást és felfedezést hozott az életembe és hoz azóta is, hétről hétre. Magamról, a testemről és annak világhoz való viszonyáról. A tai chi nyitotta meg azt az érzékenységet, hogy a testemben érzem és tapasztalom meg a dolgokat. Lévai Andinak örök hálával tartozom. Köszönöm, hogy van és segítőm ezen az úton.
  • SHIATSU. A shiatsu nyitott számomra egy új utat az emberekkel való találkozásra. Egy tiszta, elvárások és előítéletek nélküli együttlét lehetőségét. (Erről bővebben olvashatsz itt.) A shiatsuban tanáraim és segítőim: Wilfried Rappenecker, Jászberényi Éva, Madocsai Eszter, shiatsus társaim és partnereim.
  • DO-IN:  egy mozgásrendszer, de más irányból és más színben. Itt Önmagaddal léphetsz bensőséges viszonyba és fedezheted fel bensőd határtalan világát. Ezen túl a Do-in egy nagyon csodálatos közvetítő számomra: ezen keresztül tudom megmutatni az embereknek mindazt, amit a testtudatosságról, a belső harmóniáról, az időről és az ürességről tudok. Madocsai Eszter és Jászberényi Éva azok a csodálatos nők, akiktől a Do-in művészetét tanulom.
  • TÁNC. A kontakt improvizáció az a tánc, amiben felfedezem önmagam belső mozgásait (vágyak, belső törvények, érzelmek), illetve megtapasztalom kapcsolataim dinamikáját, valamint más emberek mozgatórugóit, és azt az élményt, amikor két ember találkozik és hatnak egymásra. A kapcsolatok mozgásban történő kifejeződése: ezt jelenti számomra a tánc. Ezen az úton csodálatos tanáraim Kálmán Feri és Sabine Parzer. Köszönet értük és nekik.
  • JÓGA, NŐI JÓGA, a legújabb szerelem. Juhász Sarolta keze alatt képződtem női jóga oktatóvá 2010-2011-ben. Egy újabb szín, egy újabb látószög és újabb tapasztalások. Kismamaként pedig Gáborjáni Réka csodás kismama jógáin és szülésfelkészítésén vehettem részt.
Várlak foglalkozásaimon sok szeretettel, egy találkozásra.
Nóri