SHIATSU I. ALAPTANFOLYAM


Shiatsu masszázs gyakorlati alapképzés kezdőknek




IDŐPONTOK: 2011. szeptember 3-4.
IDŐTARTAM: szombat 9-18, vasárnap 9-18 óráig.
HELYSZÍN: Zebegény (1 órányira Budapesttől).
Ha az időjárás engedi egy gyönyörű kis ház kertjében leszünk. Lehet ott aludni, este lesz közös főzés, beszélgetés.



A TANFOLYAMOT TARTJA: Maronics Nóra és Zahorecz Ádám shiatsu masszőr és oktató
JELENTKEZÉS: Maronics Nóra
Tel:
20/353-6464
E-mail: NORA.SHIATSU@gmail.com

KIS CSOPORTOS TANFOLYAM!

A RÉSZVÉTELHEZ SEMMILYEN ELŐKÉPZETTSÉG NEM SZÜKSÉGES!

A KÉPZÉS CÉLJA: egy teljes shiatsu alapkezelés megtanulása és alapvető elméleti ismeretek átadása, ezen kívül a shiatsuhoz kapcsolódó életszemlélet bemutatása, amely hat saját személyiségünkre és környezetünkre is
A KÉPZÉS ANYAGA, FELÉPÍTÉSE:
- egy teljes egy órás shiatsu alapkezelés technikáinak elsajátítása,
- a shiatsu alapvető elméleti szemléltetése, ill. testünk energia-működése
- a shiatsuhoz kapcsolódó életszemlélet ismertetése
- alapszintű Do-in gyakorlatok elsajátítása (gyógyító önmasszázs és meridián-
gyakorlatok)
A TOVÁBBTANULÁSRÓL: A Shiatsu I. és a Shiatsu II. alaptanfolyam együtt adja a Nemzetközi Shiatsu Iskola által elismert alaptanfolyami képzés teljes anyagát, ami a shiatsu-gyógyász képzésben való részvétel előfeltétele.

A SHIATSURÓL:
A shiatsu a hagyományos keleti gyógyászat tudására és tapasztalataira épülő alternatív gyógymód, amely segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, betegségeink gyógyításának hatékony eszköze. Nagyon hatásos hátfájás, fejfájás, migrén, álmatlanság, depresszió, rossz közérzet, szorongás és még sok krónikus betegség esetén. Kiválóan használható kiegészítő terápiaként is.
A shiatsu az energiapályák mentén tenyér- és ujjnyomással (akupresszúra) hozza mozgásba az energiát, illetve egyéb masszázstechnikákat is alkalmaz. A shiatsu az embert testi, lelki, szellemi egységben látja (holisztikus szemléletmód). A kezelés közben az érzékelésen és az érintésen alapuló támogató kommunikáció valósul meg. A kezelés az egész testet érinti, földön zajlik, vékony pamut ruhában.
A shiatsu egy olyan professzionális gyógymód, amit bárki megtanulhat, és rendkívül hatékonyan alkalmazhat családi, baráti körben a betegségek megelőzésére, és az egészség megtartására. A shiatsu kezelés elsajátításával olyan kincs kerül birtokunkba, amellyel segíteni tudunk a körülöttünk élőknek, és saját magunknak is. Ezen túlmenően tapasztalatokat szerezhetünk az érintés általi kommunikációról is.